Analytisk stærk økonom

Har du lyst til at hjælpe hovedparten af landets pengeinstitutter med at gøre ny regulering operationel på regnskabs-, likviditets- og kapitalområdet? Så har Lokale Pengeinstitutter (LOPI) en ledig stilling i vores økonomiske afdeling.

Der er tale om et job, hvor du med selvstændige ansvarsområder bliver en afgørende faktor i at understøtte de mindre og mellemstore pengeinstitutter på det økonomiske område.

Du vil være med ”hele vejen” fra interessevaretagelse i høringsfasen til pengeinstitutternes implementering af de nye regler. Undervejs vil du have et tæt samarbejde med foreningens øvrige økonomer og jurister samt specialister i pengeinstitutterne.

Yderligere om jobbet

Du får blandt andet:

 • Ansvar for at vedligeholde og videreudvikle foreningens modeller til likviditetsstyring og nedskrivninger i pengeinstitutterne
 • Mulighed for at deltage i LOPI’s centrale arbejde på kapitaldæknings- og likviditetsområdet
 • Mulighed for at udarbejde ad hoc-analyser - eksempelvis af ny lovgivnings indvirkning på pengeinstitutternes økonomiske situation og branchevilkår
 • Til opgave at repræsentere foreningen i udvalg og arbejdsgrupper i den finansielle sektor relateret til pengeinstitutternes økonomiske forhold og implementering af ny regulering
 • En stilling, der i samspil med LOPI’s øvrige økonomer, vil kunne tilpasses dine særlige kvalifikationer

Om dig

Vi forventer, at du:

 • Har en videregående økonomisk eller finansiel uddannelse på kandidatniveau 
 • Har solide analytiske evner og en god forretningsforståelse
 • Har kendskab til økonometriske modeller, der bl.a. gør dig i stand til at arbejde med regressionsanalyse
 • Har erfaring med at arbejde med statistisk software som SAS
 • Er en dygtig formidler både mundtligt og skriftligt
 • Er initiativrig, ansvarsbevidst og struktureret i din tilgang til opgaverne

Det er en fordel, men ikke et krav, hvis du har et par års erfaring fra den finansielle sektor eller fra relevant offentlig myndighed

Løn- og ansættelsesforhold

Vi tilbyder et godt og tværfagligt arbejdsklima og attraktive ansættelsesvilkår, der afspejler dine kvalifikationer. Tiltrædelse snarest muligt eller efter aftale.

Ansøgning

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til vicedirektør Søren Mølgård på tlf. 3341 8415 eller på mail: sm@lopi.dk.

Lyder jobbet som noget for dig, så send din ansøgning senest 15. marts 2019. Vi afholder samtaler løbende. Ansøgningen sendes til sm@lopi.dk, mrk. ”Ansøgning-økonom”.

Om os

Lokale Pengeinstitutter har udviklet sig til en markant interesseorganisation for landets mere end 50 pengeinstitutter med udpræget lokal forankring. Foreningens 25 medarbejdere udfører en bred vifte af opgaver for pengeinstitutterne. Det drejer sig om interessevaretagelse, etablering og vedligeholdelse af fællesskabsløsninger, kommunikationsopgaver, rådgivning om nye regler, regelimplementering og udarbejdelse af fælles støtteværktøjer eksempelvis i form af regnskabs- og kapitalmodeller m.v. Du kan læse mere om foreningen på www.lopi.dk.