Har du lyst til at arbejde med bæredygtig finans?

- så er du måske vores nye kollega i Lokale Pengeinstitutter (LOPI)
​​​
Bæredygtighed er en dagsorden, der bliver stadig vigtigere. For at styrke foreningens fokus og arbejde med hele ESG-området opretter vi nu i LOPI en selvstændig afdeling for analyse og bæredygtighed, der skal have det samlende overblik over og ansvar for at koordinere foreningens arbejde med bæredygtighed. I den forbindelse søger vi en medarbejder med erfaring inden for bæredygtighed. ​

Om jobbet

Du​ bliver et vigtigt omdrejningspunkt i forhold til de mindre og mellemstore pengeinstitutters arbejde med bæredygtig finans, og den rolle de spiller lokalt i finansieringen af den grønne omstilling. Der er desuden tale om et meget selvstændigt job med gode muligheder for at præge egne opgaver.

Du vil være med "hele vejen" - fra interessevaretagelse, når ny regulering er i høring til medlemsformidling og udvikling af værktøjer, der kan understøtte pengeinstitutternes implementering af de nye regler. Undervejs vil du have et tæt samarbejde med kollegaer i foreningen, der også arbejder med det bæredygtige område, samt med specialister i pengeinstitutterne, på datacentraler, i Finans Danmark, hos myndigheder, i vores europæiske pendant, ESBG, i Bruxelles m.v.

Dine primære opgaver

Du skal:
 • holde dig ajour med de krav, som de mindre og mellemstore pengeinstitutter følger eller kommer til at følge på bæredygtighedsområdet (f.eks. Taksonomiforordningen, GHG-protokollen og CSRD)
 • formidle din viden på området til de lokale pengeinstitutter både skriftligt i form af f.eks. medlemsinformationer og mundtligt i form af indlæg på f.eks. Finanssektorens Uddannelsescenter
 • bidrage til at udvikle hjælpeværktøjer, der kan lette implementeringen af reglerne i pengeinstitutterne
 • repræsentere foreningen i udvalg og arbejdsgrupper i den finansielle sektor relateret til bæredygtighed

Om dig

Vi forventer, at du:

 • har en relevant videregående uddannelse på kandidatniveau, formentlig inden for det økonomiske område
 • har et par års erfaring med bæredygtighed fra den finansielle sektor eller fra relevant offentlig myndighed
 • har solide analytiske evner og en god forretningsforståelse
 • er vant til at forstå komplicerede lovtekster
 • er en dygtig formidler både mundtligt og skriftligt
 • er initiativrig, ansvarsbevidst og struktureret i din tilgang til opgaverne
 • er god til engelsk, da meget af reguleringen kommer fra EU

Om os

LOPI er brancheorganisation for 45 lokale banker, sparekasser og andelskasser i Danmark, Færøerne og Grønland. Vi arbejder for at styrke medlemmerne og skaffe dem de bedst mulige rammevilkår. Det betyder blandt andet, at foreningen virker som fælles talerør.

Vi er ca. 25 kollegaer, der hver især er specialister inden for eget område. Opgaverne løses individuelt og i fællesskab i et rart, uformelt og tværfagligt arbejdsmiljø. Hverdagen er som regel travl, og til tider kræver det en ekstra indsats.

Vi holder til i Toldbodgade 33 i København – få minutters gang fra Kongens Nytorv.

Løn- og ansættelsesforhold

Vi tilbyder attraktive ansættelsesvilkår, der afspejler dine kvalifikationer. Tiltrædelse snarest muligt eller efter aftale.


Interesseret?

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til analyse- og bæredygtighedsdirektør Søren Krarup på tlf. 33 41 84 02 eller på mail: sk@lopi.dk. 

Lyder jobbet som noget for dig, så send din ansøgning sammen med dit CV til job@lopi.dk senest mandag den 20. marts 2023. Din ansøgning vil naturligvis blive behandlet fortroligt og efter foreningens privatlivspolitik for jobansøgere. Vi afholder samtaler løbende. ​​